Karjalanpaisti
Facebook Twitter

Porsaanliha, Naudanliha, Pataruoka, Vuokaruoka

Karjalanpaisti

Perinteikäs karjalanpaisti on yksi suomalaisten suosikkiruoka. Sen valmistaminen on helppoa, valmistuuhan se lähes itsekseen uunissa. Ruoka saa modernia makua tilkalla fondia.

Ratings: 0.00
    0 votes
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • 900 g karjalanpaistilihaa, kuutioina
    • 2 kpl porkkanoita
    • 2 kpl sipulia
    • 10 kpl kokonaisia mustapippureita
    • 1.5 tl suolaa
    • vettä
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 2 kpl valkosipulin kynsiä
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia

    Valmistusohje

    1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Laita lihakuutiot pataan.
    2. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit, lisää ne pataan. Lisää pataan myös mustapippurit ja suola.
    3. Kaada pataan kylmää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Voit halutessasi laittaa mausteeksi vielä 1-2 laakerinlehteä ja pari valkosipulinkynttä.
    4. Laita pata uuniin 150°C:seen. Anna kypsyä 2-3 tuntia. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa. Voit laittaa pataan kannen paiston loppuvaiheessa.
    5. Kun lihat ovat mehevän mureat, viimeistele pata fondilla maun mukaan.

    Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.

    Sisältyvät tuotteet

    Vasikanfondi

    Recept

    Omena-glaseerattu kylkipaisti

    Recept

    Nyhtöpossu (American pulled pork)

    Recept

    Pekoni-viherkaali uunissa

    Recept

    Grillattu porsaanfilee

    Recept

    Kokonaisena grillattu porsaan sisäfileé

    Recept

    Kaalikääryleet

    Resepti

    Mausteliemessä paistettu lohi ja hummeri-mätikastike

    cookieData

    cookieButtonTitle