Naudanfileetä, kermaisia sieniä, juurespaistosta ja punaviinikastiketta
Facebook Twitter

Naudanliha

Naudanfileetä, kermaisia sieniä, juurespaistosta ja punaviinikastiketta

Naudanfileetä, kermaisia sieniä, juurespaistosta ja punaviinikastiketta -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kasvisfondia ja Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Arvostelu: 0.00
    0 arviota
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • Juureskakku:
    • 400 g perunoita
    • 100 g porkkanoita
    • 100 g juuriselleriä
    • 100 g palsternakkaa
    • 1 kpl keltasipulia
    • 1 rkl voita
    • 1 rkl kuohukermaa
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
    • suolaa ja mustapippuria
    • Punaviinikastike:
    • 1 kpl salottisipulia
    • 1 rkl voita
    • 2 dl punaviiniä
    • 1 dl vettä
    • 2 rkl balsamicoviinietikkaa
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 1 rkl fariinisokeria
    • maissitärkkelystä suurustamiseen
    • Kermaiset sienet:
    • 200 g sieniä, esim. kantarelleja ja osterivinokkaita
    • 1 kpl salottisipulia
    • 1 rkl voita
    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 tl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia
    • Naudanfilee:
    • 700 g naudan sisäfilettä
    • 2 rkl rypsiöljyä
    • 2 rkl voita
    • 2 oksaa tuoretta timjamia
    • 1 oksa tuoretta rosmariinia

    Valmistusohje

    Juureskakku:

    1. Leikkaa juurekset ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Älä huuhtele viipaleita, jottei tärkkelys lähde pois.
    2. Ruskista sipuli pehmeäksi voissa.
    3. Sekoita yhteen kerma, fondi sekä mausteet. Yhdistä seos juuresten ja sipulin kanssa.
    4. Peitä uunivuoka leivinpaperilla ja täytä vuoka juuresseoksella erittäin tiiviisti ja huolellisesti.
    5. Paista 150°C:ssa n. 45 min. kunnes kasvikset ovat läpeensä kypsiä.
    6. Anna juuresvuoan jäähtyä painon alla.
    7. Kun juureskakku on jäähtynyt kylmäksi, poista se vuoasta kääntämällä se ylösalaisin. Leikkaa kakusta kauniita annospaloja.
    8. Lämmitä paloja uunissa 150°C:ssa noin 20 min. ajan.

    Punaviinikastike:

    1. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista voissa.
    2. Kaada joukkoon viini, vesi, balsamiviinietikka, fondi ja fariinisokeri. Anna kiehua hiljalleen 10 min.
    3. Suurusta kastike haluamaasi paksuuteen pieneen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
    4. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa fariinisokeria ja fondia.

    Kermaiset sienet:

    1. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kattilassa voi ja kuullota sipulia ja sieniä miedolla lämmöllä 5 min. ajan.
    2. Kaada joukkoon kerma sekä fondi ja keitä, kunnes saat hyvän rakenteen.
    3. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi lisää fondia.

    Naudanfilee:

    1. Paloittele sisäfilee neljään yhtä suureen osaan. Kuumenna paistinpannu kunnolla kuumaksi. Laita öljyä pannulle ja ruskista lihaa yhdeltä puolelta 45 sekuntia. Käännä lihat ja lisää voi sekä yrtit. Kauho lihan päälle voita ja paista vielä 45 sekuntia. Laita lihat uunivuokaan, kaada päälle pannulle jäänyt rasva sekä yrtit.
    2. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
    3. Paista lihoja uunissa 100°C:ssa n. 30-40 min haluamaasi kypsyysasteeseen. Käytä lihalämpömittaria.

    Sisältyvät tuotteet

    Kasvisfondi Häränlihafondi Punaviinillä Luomu Kasvisfondi

    Recept

    Punaviini-pippuriglaseerattu tournedos, parsaa, lehtipinaa...

    Recept

    Suklainen lihapata

    Recept

    Grillipihvi, kantarelli-perunagratiini ja kyssäkaalia

    Recept

    Gulassi

    Recept

    Karjalanpaisti

    Recept

    Intialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa

    Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

    Selvä