Macaron-marenkileivokset
Facebook Twitter

Jälkiruoka

Macaron-marenkileivokset

Macaron-marenkileivosten reseptissä et tarvitse Touch of Taste -fondia. Joskus on vain parempi ilman. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeisteillä lopuksi ruokaan herkullisen vivahteen lorauksella fondia. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka fondia ja mausta kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Arvostelu: 0.00
    0 arviota
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • Macaron-taikina:
    • 150 g mantelijauhoa, siivilöityä
    • 150 g tomusokeria, siivilöityä
    • 15 g kaakaojauhetta, siivilöityä
    • 110 g kanamunan valkuaisia
    • 55 g vettä
    • 165 g hienoa sokeria
    • Suklaatäyte:
    • 200 g tummaa suklaata, 70 %
    • 240 g kuohukermaa
    • 20 g hienoa sokeria
    • 80 g huoneenlämpöistä voita, kuutioina

    Valmistusohje

    Macaronit:

    1. Sekoita yhteen mantelijauhot, tomusokeri, kaakao ja 55 g kananmunan valkuaista.
    2. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
    3. Vatkaa 55g valkuaista vaahdoksi, aloita matalalla nopeudella ja lisää nopeutta vähitellen.
    4. Kuumenna sokeri ja vesi. Kun lämpötila on 118°C, lisää se ohuena nauhana vaahdotettuun valkuaismassaan. Jatka vaahdottamista, kunnes saat kovaa marenkivaahtoa.
    5. Kääntele manteli-kaakao-valkuaisseos pienissä erissä varovasti marenkivaahdon joukkoon.
    6. Pursota taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä kakkusia, jätä reilusti tilaa kunkin ympärille.
    7. Lyö peltiä kevyesti pöydän reunaan, jolloin kakkuset saavat macaronin muodon.
    8. Anna macaronien kuivua pellillä noin 30 min, kunnes ne eivät ole pinnaltaan tahmeita.
    9. Paista uunissa 155°C:ssa n. 8,5 min. Anna macaronien jäähtyä leivinpaperin päällä ilman peltiä.

    Suklaatäyte:

    1. Rouhi suklaa ja laita kulhoon.
    2. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle. Älä sekoita!
    3. Anna kerman ja suklaan seistä 10 minuuttia ja sekoita vasta sitten varovasti nuolijalla sekaisin. Aloita sekoittaminen varoen keskeltä ja etene vähitellen reunoja kohti. Lisää voi joukkoon, kun suklaa on sulanut.
    4. Jos täytteestä tulee ryynimäistä tai halkeilevaa, voit silottaa sen sauvasekoittimella tai mixerissä.

    Kokoaminen:

    1. Irrota jäähtyneet macaronit varovasti leivinpaperista.
    2. Etsi kooltaan samanlaiset kakkuset ja pursota niiden väliin suklaatäytettä.

     

     

    Sisältyvät tuotteet

    Recept

    Suklaafondantti

    Recept

    Crème Brulee, paahtovanukas

    Recept

    Suklaaleivos

    Recept

    Lemoncurd, marenkia, jogurttia ja granaattiomenaa

    Recept

    Juhlava vadelmajälkiruoka

    Recept

    Kardemumman ja kanelin makuiset suklaatryffelit

    Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

    Selvä