Hummerikeitto vaniljakerman kanssa
Facebook Twitter

Kala & äyriäinen, Keitto

Hummerikeitto vaniljakerman kanssa

Hummerikeitto vaniljakerman kanssa -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Arvostelu: 0.00
    0 arviota
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • HUMMERIKEITTO
    • 2 kpl pieniä hummereita tai yksi iso hummeri
    • 1 kpl keltasipulia
    • 1 kpl porkkanoita
    • 1 kpl pieniä fenkoleja
    • 1 kpl punaista chilipaprikaa
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • 1 kpl inkivääriä, peukalon kokoinenpala
    • 2 rkl tomaattipyrettä
    • 2 rkl hunajaa
    • 6 dl vettä
    • 1 rkl Bong Touch of Taste Hummerifondia
    • 2 dl valkoviiniä
    • 3 dl kermaa
    • konjakkia
    • voita paistamiseen
    • maun mukaan suolaa ja pippuria
    • VANILJAKERMA
    • 1 dl kuohukermaa
    • 0.5 dl creme fraîchea
    • 0.5 kpl vaniljatankoja
    • tilliä koristeeksi

    Valmistusohje

    Hummerikeitto:

    1. Puhdista hummeri. Laita liha ja kuori eri astioihin. 
    2. Kuori ja huuhtele kaikki kasvikset.
    3. Paloittele hummerinkuori ja kuivaa uunissa 100° C:ssa noin 30 min. Kuoripalat ovat valmiit, kun ne alkavat vaalenemaan. 
    4. Pilko kasvikset.
    5. Sulata voi isossa padassa. 
    6. Lisää pataan kuivatut kuoret ja kasvispalat. Kuullota viisi minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hyvän värin pintaan. 
    7. Lisää tomaattipyre ja hunaja, sekoita. 
    8. Kaada joukkoon viini, vesi ja fondi. 
    9. Keitä keskilämmöllä noin 15 min.
    10. Siivilöi liemi, laita se takaisin pataan ja kiehauta. 
    11. Lisää kerma ja sekoita.
    12. Mausta keitto lorauksella konjakkia. 
    13. Suolaa ja pippuroi tarvittaessa.

    Vaniljakerma:

    1. Vaahdota kerma.
    2. Lisää 0,5 dl creme fraîchea.
    3. Raaputa joukkoon puolet yhden vaniljatangon siemenistä. 
    4. Sekoita hyvin.
    5. Valmista tarjottavaksi!

    Tarjoilu:

    1. Jaa hummerinliha lautasille (ei jääkaappikylmänä).
    2. Kaada päälle lämmin liemi.
    3. Laita nokare vaniljakermaa päälle.
    4. Koristele halutessasi tillinoksalla. 

     

    Sisältyvät tuotteet

    Hummerifondi

    Recept

    Perinteinen lohikeitto

    Recept

    Curry-simpukka-lohikastike

    Recept

    Gratinoitu kalapata katkaravuilla

    Recept

    Lohi-perunavuoka ja voisula

    Recept

    Hummeri-rapu-bouillabaisse

    Recept

    Hiillostetut kampasimpukat, Crème Ninon ja tryffelivaahto

    Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

    Selvä