Kala-äyriäispata tillillä ja sahramilla
Facebook Twitter

Kala & äyriäinen, Pataruoka

Kala-äyriäispata tillillä ja sahramilla

Kala-äyriäispata tillillä ja sahramilla -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Kalafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Arvostelu: 0.00
    0 arviota
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
    • 300 g lohifilettä
    • 200 g turskafilettä
    • 1 prk ravunpyrstöjä, kuorittuja
    • 5 kpl keltajuuria
    • 100 g voita
    • 3 kpl salottisipulia
    • 2 dl valkoviiniä
    • 1 kpl fenkolia, hienoksi leikattuna
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
    • 3 dl kermaa
    • 3 dl maitoa
    • 1 pss sahramia
    • 2 kpl laakerinlehtiä
    • 1 kpl tähtianiksia
    • 1 kpl sitruunaa
    • 1 pala piparjuurta
    • 1 nippu tilliä
    • suolaa ja pippuria

    Valmistusohje

    1. Huuhtele ja puhdista simpukat kylmässä vedessä. Heitä pois simpukat, jotka ovat vahingoittuneet ja jotka eivät sulkeudu niitä kevyesti napauttamalla. 
    2. Paloittele kala tasakokoisiin kuutioihin. Suolaa ja pippuroi. 
    3. Kuori ja paloittele keltajuuret neljään osaan, keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Laita sivuun.
    4. Kuori ja paloittele salottisipulit pienemmiksi paloiksi. Kuullota öljyssä mutta älä ruskista. Lisää valutetut simpukat ja valkoviini. Keitä 3 minuuttia kannen alla tai kunnes simpukat ovat avautuneet. Siivilöi simpukat ja säästä liemi.  
    5. Puhdista ja leikkaa fenkoli tasakokoisiin paloihin. Kuullota ne padassa voissa keskikuumalla lämmöllä. Lisää simpukkaliemi, fondi, kerma, maito ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen. 
    6. Lisää kala ja simpukat, hauduta 2-3 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. 
    7. Heitä keltajuuret ruskistetun voin joukkoon, mausta sormisuolalla, sitruunankuorella ja piparjuurella. 

    Sisältyvät tuotteet

    Kalafondi

    Recept

    Sherryntuoksuinen hummerisilli

    Recept

    Miso-lohi ja pikantti majoneesi

    Recept

    Ravunpyrstöpastakastike

    Recept

    Turskaa ja kasviksia folionyytissä

    Recept

    Pastaa kermaisessa savulohi-parsakastikkeessa

    Recept

    Lohiruukku herkkusienillä

    Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

    Selvä