Kala-äyriäispata tillillä ja sahramilla
Facebook Twitter

Kala & äyriäinen, Pataruoka

Kala-äyriäispata tillillä ja sahramilla

Maukas kalapata klassisilla ruotsalaisilla mausteilla - piparjuurella, tillillä ja sahramilla.

Ratings: 0.00
    0 votes
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
    • 300 g lohifilettä
    • 200 g turskafilettä
    • 1 prk ravunpyrstöjä, kuorittuja
    • 5 kpl keltajuuria
    • 100 g voita
    • 3 kpl salottisipulia
    • 2 dl valkoviiniä
    • 1 kpl fenkolia, hienoksi leikattuna
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Kalafondia
    • 3 dl kermaa
    • 3 dl maitoa
    • 1 pss sahramia
    • 2 kpl laakerinlehtiä
    • 1 kpl tähtianiksia
    • 1 kpl sitruunaa
    • 1 pala piparjuurta
    • 1 nippu tilliä
    • suolaa ja pippuria

    Valmistusohje

    1. Huuhtele ja puhdista simpukat kylmässä vedessä. Heitä pois simpukat, jotka ovat vahingoittuneet ja jotka eivät sulkeudu niitä kevyesti napauttamalla. 
    2. Paloittele kala tasakokoisiin kuutioihin. Suolaa ja pippuroi. 
    3. Kuori ja paloittele keltajuuret neljään osaan, keitä pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Laita sivuun.
    4. Kuori ja paloittele salottisipulit pienemmiksi paloiksi. Kuullota öljyssä mutta älä ruskista. Lisää valutetut simpukat ja valkoviini. Keitä 3 minuuttia kannen alla tai kunnes simpukat ovat avautuneet. Siivilöi simpukat ja säästä liemi.  
    5. Puhdista ja leikkaa fenkoli tasakokoisiin paloihin. Kuullota ne padassa voissa keskikuumalla lämmöllä. Lisää simpukkaliemi, fondi, kerma, maito ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen. 
    6. Lisää kala ja simpukat, hauduta 2-3 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. 
    7. Heitä keltajuuret ruskistetun voin joukkoon, mausta sormisuolalla, sitruunankuorella ja piparjuurella. 

    Sisältyvät tuotteet

    Kalafondi

    Recept

    Pinaattinen maa-artisokka-katkarapufrittata

    Recept

    Graavattu lohi fondisilauksella

    Recept

    Turskaa ja muhennettuja herneitä

    Recept

    Grillatut thai-katkaravut

    Recept

    Lohi-tomaatti-latva-artisokkagratiini

    Recept

    Merimiehen simpukat 'Moules marinieres'

    Resepti

    Mausteliemessä paistettu lohi ja hummeri-mätikastike

    cookieData

    cookieButtonTitle