Vihreä hernekeitto
Facebook Twitter

Kasvisruoka, Keitto, Arkiruoka

Vihreä hernekeitto

Valmista herkullinen hernekeitto tuoreista herneistä, valkoviinistä, luomufondista ja kermasta. Koristele annokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Ratings: 0.00
    0 votes
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • 1 rkl voita
    • 4 kpl jauhoperunoita, pilkottuina
    • 1 dl salottisipulia, hienonnettuna
    • 500 g vihreitä herneitä tuoreena tai pakasteena
    • 3 dl kuivaa valkoviiniä
    • 3 dl vettä
    • 3 rkl Bong Touch of Taste Luomu Kasvisfondia tai Luomu Kanafondia
    • 3 dl kermaa
    • suolaa ja mustapippuria
    • paahdettuja kurpitsansiemeniä
    • japanilaista soijakastiketta

    Valmistusohje

    Valmistusohje:

    1. Kuumenna kattilassa voi ja kuullota perunoita hiljalleen viisi minuuttia mutta älä ruskista.

    2. Lisää sipuli ja kuullota vielä viisi minuuttia.

    3. Sekoita joukkoon herneet, viini, fondi ja vesi. Anna keiton kiehua hiljalleen 10 minuuttia kannen alla.

    4. Lisää kerma pienissä erissä samalla sekoittaen ja kuumenna.

    5. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku, lisää halutessasi fondia.

     

    Lisukkeeksi keiton kanssa sopivat rapeat kurpitsansiemenet. Valmistat ne näin:

    1. Paahda siemeniä kuumalla pannulla ilman rasvaa, kunnes ne alkavat pullistua hieman.

    2.  Sekoita joukkoon pari teelusikallista japanilaista soijakastiketta ja laita sitten talouspaperin päälle kuivumaan.

    Sisältyvät tuotteet

    Luomu Kanafondi Luomu Kasvisfondi

    Recept

    Parsakaali-juustopiirakka

    Recept

    Bataatti-juustopannu

    Recept

    Vietnamilaiset kesärullat

    Recept

    Vihreä Poké Bowl

    Recept

    Kasvistortillat ja avocadochimichurri

    Recept

    Paahdetut uunijuurekset

    cookieData

    cookieButtonTitle