Yrttinen lammaspata
Facebook Twitter

Lampaanliha, Pataruoka

Yrttinen lammaspata

Ratings: 0.00
    1 votes
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • 1 kg karitsanpaisti, luuton
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • 1 rkl voita paistamiseen
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 1 tl sormisuolaa
    • 0.5 tl mustapippuria, rouhittuna
    • 4 oksaa tuoretta timjamia, hienonnettuna
    • 1 oksaa tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
    • 4 dl vettä
    • 2 rkl Touch of Taste Vasikanfondia
    • 1 rkl balsamiviinietikkaa
    • 2 dl kuohukermaa
    • 5 kpl salaattisipulia

    Valmistusohje

    1. Leikkaa liha kuutioiksi, noin 3 x 3 cm.
    2. Ruskista liha kuumalla paistinpannulla. Laita pataan. 
    3. Viipaloi valkosipuli ja kuullota hieman oliiviöljyssä, lisää pataan. 
    4. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. 
    5. Kaada joukkoon vesi, fondi, viinietikka ja kerma.
    6. Anna padan kiehua kannen alla noin 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa. 
    7. Paloittele salaattisipuli, kuullota voissa miedolla lämmöllä.
    8. Kääntele juuri ennen tarjoamista sipulit ja yrtit pataan. 
    9. Mausta suolalla ja pippurilla. 

    Sisältyvät tuotteet

    Vasikanfondi

    Recept

    Lampaan ulkofile ja kasviskastike

    Recept

    Rosmariini-sitruuna-lammas

    Recept

    Perunagratiini

    Recept

    Lammaspaisti ja bearnaisevoi

    Resepti

    Mausteliemessä paistettu lohi ja hummeri-mätikastike

    cookieData

    cookieButtonTitle