Härän tournedos, perunapaistosta ja punaviinikastiketta
Facebook Twitter

Naudanliha

Härän tournedos, perunapaistosta ja punaviinikastiketta

Härän tournedos, perunapaistosta ja punaviinikastiketta -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Arvostelu: 0.00
    0 arviota
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • PINAATTI-PERUNAPAISTOS
    • 700 g perunoita
    • 1 kpl keltasipulia
    • 2 kpl valkosipulinkynsiä
    • 4 rkl oliiviöljyä
    • 65 g tuoretta lehtipinaattia
    • 6 kpl kananmunia
    • 2 dl kermaa
    • suolaa ja pippuria
    • HÄRÄNFILÉ TOURNEDOS
    • 800 g naudanfilettä (keskiosa)
    • 2 rkl voita paistamiseen
    • suolaa ja mustapippuria
    • PUNAVIINIKASTIKE
    • 2 kpl salottisipulia, viipaloituna
    • 1 kpl pieniä punajuuria, kuorittuna ja viipaloituna
    • 50 g savupekonia, kuutioituna
    • 2 oksaa timjamia
    • 5 dl punaviiniä
    • 1 kpl laakerinlehtiä
    • 2 rkl Bong Touch of Taste Häränlihafondia punaviinillä
    • 5 dl vettä
    • 1 tl sherryviinietikkaa tai punaviinietikkaa
    • 25 g voita

    Valmistusohje

    Perunapaistos:

    1. Kuumenna uuni 225˚C:seen.
    2. Kuori ja keitä perunat miltei kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. 
    3. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ohuelti. 
    4. Viipaloi keitetyt perunat.
    5. Paista perunat ja sipulit puolessa määrässä öljyä suuressa paistinpannussa kullanruskeiksi. 
    6. Mausta suolalla ja pippurilla. 
    7. Laita voideltuun uuninkestävään vuokaan vuorotellen perunoita ja pinaattia. 
    8. Vispaa yhteen kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. 
    9. Kaada munamaito tasaisesti perunoiden päälle vuokaan.
    10. Paista uunissa keskitasolla, kunnes munamaito alkaa hyytyä, noin 15 min.
    11. Leikkaa vuoasta annospaloja tai tarjoa suoraan vuoasta. 
      Koristele tuoreilla yrteillä.

    Häränfilé tournedos:

    Tournedos on naudanfileestä leikattu keskikohta. Tätä osaa kutsutaan joskus jopa "fileen sydämeksi". 

    1. Kuumenna uuni 160˚C:seen.
    2. Leikkaa liha 200 gramman paloiksi.
    3. Suolaa ja pippuroi liha molemmin puolin. 
    4. Kuumenna paistinpannu ja paista filepalat nopeasti voissa. Ota pannulla nopeasti vain väri lihan pintaan. 
    5. Laita uunipellille ja työnnä lihalämpömittari yhteen lihapalaan. Huom! mittarin kärjen tulee olla keskellä palaa. 
    6. Paista liha kypsäksi uunissa. Liha on valmista, kun sisälämpötila on 58˚C (medium).

    Punaviinikastike:

    1. Ruskista sipuli ja punajuuri voissa keskikuumalla lämmöllä. 
    2. Lisää pekoni ja tuore timjami. Jatka kuullottamista pari minuuttia. 
    3. Kaada joukkoon viini ja keitä, kunnes jäljellä on noin 2 dl nesteestä. 
    4. Kaada joukkoon fondi, vesi ja viinietikka. Keitä vielä kokoon, kunnes jäljellä on n. 4 dl.
    5. Siivilöi ja suurusta haluttuun sakeuteen pieneen vesimäärään sekoitetulla maissitärkkelyksellä. 
    6. Vispaa voi kastikkeeseen ennen tarjoamista. 
    7. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

    Sisältyvät tuotteet

    Häränlihafondi Punaviinillä

    Recept

    Klassiset hampurilaiset

    Recept

    Mausteiset lihapullat tomaattikastikkeessa

    Recept

    Suklainen lihapata

    Recept

    Punaviini-pippuriglaseerattu tournedos, parsaa, lehtipinaa...

    Recept

    Gulassi

    Recept

    Kreikkalainen lihapata, Stifado

    Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

    Selvä