Kaalilaatikko
Facebook Twitter

Porsaanliha, Naudanliha, Arkiruoka, Vuokaruoka

Kaalilaatikko

Kaalilaatikon reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Arvostelu: 0.00
    0 arviota
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • 1 kpl valkokaalia, pieni
    • 600 g jauhelihaa
    • 1 kpl keltasipulia, hienonnettuna
    • 1 dl korppujauhjoa
    • 2 dl maitoa
    • 2 kpl kananmunia
    • 3 rkl soijakastiketta
    • 1.5 rkl siirappia
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Vasikanfondia
    • suolaa
    • pippuria
    • Tarjoiluun
    • puolukkasurvosta ja maustekurkkuja

    Valmistusohje

    1. Poista kaalista terävällä veitsellä kova keskikohta juuresta. Yritä saada kaali pysymään koossa. Laita koko kaalinpää kattilaan ja peitä vedellä. Kiehauta ja anna hautua 10 minuutin ajan.
    2. Ota kaali kattilasta ja anna sen jäähtyä hetken. Irrota sen jälkeen lehdet varovasti kaalinpäästä. Leikkaa lehdistä kova keskikohta varovasti ohuemmaksi. Käytä poisleikatut kohdat ja rikkinäiset lehdet täytteeseen. Hienonna ne pienemmiksi paloiksi.
    3. Leikkaa kokonaiset lehdet neljään osaan, paista niitä hetki voissa ja anna jäähtyä.
    4. Kuumenna nokare voita paistinpannulla ja ruskista jauheliha ja sipulit sekä kaalisilppu. Laita sivuun.
    5. Yhdistä jauheliha, sipuli-kaalisekoitus, korppujauhot, maito, kananmuna, soija, siirappi ja fondi. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää tarvittaessa fondia. Sekoita tasaiseksi.
    6. Lado paistonkestävään vuokaan vuorotellen kaalia ja jauhelihaseosta. Aloita ja lopeta kaalikerroksella. Sudi pinnalle sulatettua voita, ripottele pinnalle fariinisokeria sekä suolaa ja pippuria.
    7. Paista kaalilaatikko uunissa 175°C:ssa noin 40 min. ajan. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

    Tarjoiluun:

    Tarjoa kaalilaatikon kanssa puolukkasurvosta ja maustekurkkuja.

     

    Sisältyvät tuotteet

    Vasikanfondi

    Recept

    Karjalanpaisti

    Recept

    Touch of Larb moo

    Recept

    Täyteläinen possupata manteleilla ja rusinoilla

    Recept

    Pannupihvit mozzarellalla

    Recept

    Italialainen jauhelihamureke

    Recept

    Juustoleivitetty porsaanfilee ja tomaattikastike

    Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

    Selvä