Turskaa pernod-kastikkeella
Facebook Twitter

Kala & äyriäinen

Turskaa pernod-kastikkeella

Turskaa pernod-kastikkeella -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Hummerifondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Arvostelu: 0.00
    0 arviota
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • 600 g 4 kpl turskan pyrstöosia á 150 g
    • 2 kpl fenkolia
    • 2 kpl uuniperunoita
    • 1 rkl Bong Touch of Taste Kasvisfondia
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 1 kpl valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
    • 2 dl tomaattimehua
    • 1.5 rkl Bong Touch of Taste Hummerifondia
    • 1 tl sambal oelekia
    • 2 dl crème fraîchea
    • 250 mg sahramia, (1/2 pkt)
    • 15 g pernodia, 1 rkl
    • 1 kpl sitruunan mehu
    • 2 kpl tomaattia
    • suolaa ja mustapippuria

    Valmistusohje

    1. Kuumenna uuni 200 °C:seen. Leikkaa uuniperunat ja fenkoli ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja laita vuokaan.
    2. Yhdistä fondi, oliiviöljy sekä hienonnettu valkosipuli. Sivele perunoiden ja fenkolien pintaan. Säästä puolet mausteöljystä turskaa varten.
    3. Paista uunissa noin 25 min.
    4. Mittaa tomaattimehu, fondi, sambal oelek, creme fraîche ja sahrami kattilaan. Kuumenna ja mausta pernodilla. 
    5. Sivele turskan pintaan mausteöljy ja paista voidellulla pellillä tai vadilla, kunnes sisälämpötila on 55° C, noin 15-20 min.
    6. Kuumenna vesi ja käytä tuoreet tomaatit nopeasti vedessä.
    7. Kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Säästä kuutiot koristeeksi.
    8. Kuumenna kastike, mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattikuutiot ennen tarjoamista. 
    9. Tarjoa provencen perunoiden kanssa. 

    Sisältyvät tuotteet

    Hummerifondi

    1 / 7

    Sätt ugnen på 200°. Skär bakpotatisen och fänkålen i ½ cm tjocka skivor och fördela i formen.

    2 / 7

    Blanda Bong Touch of Taste schalottenlöksfond, olivolja och finhackad vitlök och pensla potatisen och fänkålen, spara hälften av blandningen till torsken. Baka skivorna i ugnen i ca 25 min.

    3 / 7

    Pensla torsken med resten av olivoljeblandningen och baka i ugn på en smord plåt/fat till en innertemp på 55°, ca 15-20 min.

    4 / 7

    Koka upp tomatjuice, Bong Touch of Taste hummerfond, sambal olek, crème frâiche och saffran. Smaka av med pernod.

    5 / 7

    Koka upp vatten och doppa snabbt ned de färska tomaterna. Skala därefter tomaterna, kärna ur och skär i tärningar och spara till garnering.

    6 / 7

    Koka upp såsen och smaka av med citronsaft, salt & peppar och tillsätt tomattärningarna vid serveringen.

    7 / 7

    Servera torsken med potatis/fänkål och den lakritsdoftande tomat/saffransåsen.

    Recept

    Äyriäisrisotto

    Recept

    Yrttimarinoitu turska grillissä

    Recept

    Ravunpyrstöpastakastike

    Recept

    Janssoninkiusaus

    Recept

    Paistettua turskaa mätikastikkeella

    Recept

    Lohi-tomaatti-latva-artisokkagratiini

    Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

    Selvä