Pekonissa paistettu häränfile, omenakastike ja paahdettu juuriselleri
Facebook Twitter

Kastike, Naudanliha

Pekonissa paistettu häränfile, omenakastike ja paahdettu juuriselleri

Pekonissa paistettu häränfile, omenakastike ja paahdettu juuriselleri -reseptissä suosittelemme käyttämään Bong Touch of Taste Vasikanfondia tai Luomu Lihafondia. Touch of Taste -fondit ovat täydellinen valinta, kun haluat saada lisää makua ruokaan ilman lisättyjä arominvahventeita. Voit käyttää fondia ruoanvalmistuksen alussa pohjamaun luomiseen tai viimeistellä maun fondilla. Touch of Taste -fondeja on helppo käyttää, lisää tilkka kerrallaan suoraan ruokaan ja maista! Mausta fondilla kastikkeesi, keittosi, patasi, marinadisi tai muu suosikkiruokasi.

Arvostelu: 0.00
    0 arviota
    Annosmäärä: 4

    Ainesosat

    • 700 g häränfilettä
    • 140 g pekonia (1 paketti)
    • 1 rkl voita
    • neljä tuoretta rosmariinin oksaa
    • 800 g juuriselleriä
    • 1.5 rkl Touch of Taste Vasikanfondia
    • 2 rkl voita
    • 2 dl kuohukermaa
    • 2 dl omenamehua
    • 1 kpl omenoita
    • 1 rkl omenaviinietikkaa
    • 1.5 tl maissitärkkelystä
    • 200 g papuja
    • 1 rkl voita
    • suolaa ja pippuria
    • valkopippuria myllystä

    Valmistusohje

    1. Laita uuni kuumenemaan 100 °C:seen. Kuori juuriselleri ja leikkaa 5 cm lohkoiksi – yksi lohko/annos.
    2. Laita nokare voita sekä loraus Touch of Taste Vasikanfondia jokaiselle lohkolle ja paista uunissa pehmeäksi. 
    3. Poista häränfileestä kalvot ja ota siihen väri voissa pannulla. Laita pekonisiivut uunipellille ja laita filee päälle.
    4. Ripottele runsaasti rosmariinia päälle ja taittele pekoni fileen ympärille. 
    5. Paista filettä uunissa sellerin kera, kunnes sisälämpötila on 58 °C.
    6. Ota liha uunista ja anna sen tekeytä vähintään 20 minuuttia folioon käärittynä. 
    7. Kiehauta kerma, Touch of Taste Vasikanfondi ja omenamehu. Mausta omenaviinietikalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. 
    8. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä, kaada vesi pois ja lisää nokare voita. Kuori ja kuutioi omena ja lisää kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. 
    9. Leikkaa häränfilee viipaleiksi ja tarjoa sellerin, papujen ja omenamehukastikkeen kanssa. 

    Sisältyvät tuotteet

    Vasikanfondi

    Recept

    Kasvissyöjän Bolognese

    Recept

    Päärynä-luumuchutney

    Recept

    Hummeri-mätikastike

    Recept

    Guacamole

    Recept

    Crème fraiche-kastike vasikanfondilla ja valkosipulilla

    Recept

    Valkosipuli-ruohosipulikastike

    Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

    Selvä